Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max – dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1774 odpowiedzi w tym temacie

#301 panpatro

panpatro
  • 153 postów

Napisano 15 września 2019 - 13:42

Mój znajomy zamówił 11 Pro i dziś zdecydował że wolałbym większy model Max. Czy może bez konsekwencji anulować zamówienie jeżeli ma status "Przetwarzanie" i zamówić większy model?

Użytkownik panpatro edytował ten post 15 września 2019 - 13:43

#302 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 15 września 2019 - 13:51

Mój znajomy zamówił 11 Pro i dziś zdecydował że wolałbym większy model Max. Czy może bez konsekwencji anulować zamówienie jeżeli ma status "Przetwarzanie" i zamówić większy model?

Odpowiednia opcja pojawi się w swoim czasie, ale Apple zdąży mu zablokować środki na koncie, a odda po około tygodniu. Jak nie zdąży anulować, to po prostu zainicjuje procedurę zwrotu i im go odeśle.

Wydaje mi się że wysłane będą we wtorek lub w środę tak żeby ludzie którzy mają termin 20 w piątek go mieli. Ja mam 23 i już od wczoraj mam status przygotowane do wysyłki.

Ale bierz pod uwagę to, że produkty zamówione w Apple Online Store idą bodajże z Czech.

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#303 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 15 września 2019 - 13:54

Dlatego mówię że jeżeli we wtorek zmieni się status na wysłano to w piątek będzie.

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#304 Regiss

Regiss
  • 2 946 postów
  • SkądRadom

Napisano 15 września 2019 - 14:08

*
Popularny

Jak co roku. Zamiast czytać o nowych telefonach będzie o tym ile komu paczka idzie, czy dotrze na jutro, czy DHL czy TNT itd. Dajcie sobie na wstrzymanie. Guzik to kogo obchodzi kiedy wam paczka przyjdzie ani gdzie teraz akurat się znajduje. Zróbcie sobie dział o przesylkach i tyle.

iPhone 15 Pro

#305 panpatro

panpatro
  • 153 postów

Napisano 15 września 2019 - 14:09

Odpowiednia opcja pojawi się w swoim czasie, ale Apple zdąży mu zablokować środki na koncie, a odda po około tygodniu. Jak nie zdąży anulować, to po prostu zainicjuje procedurę zwrotu i im go odeśle.

Zalogował się na swoje konto, anulował zamówienie etui i iPhone 11 Pro 256 GB i dostał potwierdzenie na e-mail o anulowaniu zamówienia. A środków nie miał zablokowanych, więc to chyba wszystko co musiał zrobić? Czy może być tak że mimo wszystko Apple zablokuje środki w poniedziałek?

#306 migal

migal
  • 351 postów
  • Skądmam wiedzieć ?

Napisano 15 września 2019 - 14:20

Zalogował się na swoje konto, anulował zamówienie etui i iPhone 11 Pro 256 GB i dostał potwierdzenie na e-mail o anulowaniu zamówienia. A środków nie miał zablokowanych, więc to chyba wszystko co musiał zrobić? Czy może być tak że mimo wszystko Apple zablokuje środki w poniedziałek?

Może tak być. Apple mógł wydać taką dyspozycję, tylko bank jeszcze nie przetworzył i zrobi to jutro.

Ale bierz pod uwagę to, że produkty zamówione w Apple Online Store idą bodajże z Czech.

Przez Czechy, Niemcy itd.

Jak co roku. Zamiast czytać o nowych telefonach będzie o tym ile komu paczka idzie, czy dotrze na jutro, czy DHL czy TNT itd. Dajcie sobie na wstrzymanie. Guzik to kogo obchodzi kiedy wam paczka przyjdzie ani gdzie teraz akurat się znajduje. Zróbcie sobie dział o przesylkach i tyle.

Amen. Jak dzieci czekające na klocki LEGO na Mikołaja.

Użytkownik migal edytował ten post 15 września 2019 - 14:21

• Regiss lubi to

Macbook Pro 13 Early 2015, iPad Pro 10.5 256GB WiFi+Cellular, iPhone 11 Pro Max 64GB Space Gray, Apple Watch Series 4

#307 _Artek_

_Artek_
  • 1 048 postów

Napisano 15 września 2019 - 14:21

Jak anulował przed zablokowaniem środków to na 99% już go nie dostanie.
Jeśli ma wystarczająca ilość biletów NBP to spokojnie może zamawiać maxa

 Macbook Pro 15" Mid 2018  iPhone 16 Pro   AirPods MAX

#308 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 15 września 2019 - 14:45

Niee, luzik :) Mi zablokowali chwile po złożeniu zamówienia.

Wiecie może o co chodzi z tym Deep Fusion? To taki mocniejszy tryb nocny? Z prezentacji nie za bardzo zrozumiałem o co z tym chodzi, w sensie, co ma dać łączenie tych 8 czy 9-ciu zdjęć w jedno?

iPhone 13 Pro Max • MacBook Pro (16" 2021 M1 Max) • iPad Pro 11" • 2x HomePod mini • AirPods Pro/Solo Pro • Watch Series 6

#309 krzysztofsds

krzysztofsds
  • 2 064 postów
  • SkądRzym

Napisano 15 września 2019 - 14:48

Nie posikajcie się... Kogo to obchodzi. Kiedy pobiorą środki, skąd wyślą, może dojdzie dzisiaj, a nie może jednak jutro. DHL czy TNT, kurier biały, czy czarny. A co sie stanie, jak będzie żółty? To wtedy bym odesłał bo chcieliście odebrać od białego kuriera i to najlepiej DPD. 

Użytkownik krzysztofsds edytował ten post 15 września 2019 - 14:48

#310 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 15 września 2019 - 15:36

Przecież dzisiaj już każdy producent robi "odgrzewane kotlety" Rewolucji już długo nie będzie, jedynie delikatny upgrade. 

Być może masz trochę racje, ale  Apple robi to wyjątkowo słabo, taki fakt. 3 raz z rzędu to samo. Zobacz jak wyglada to u konkurencji na przestrzeni 3 lat. Postaw obok siebie note 10 i iPhone Pro max. Zobaczysz o czym pisze.

Tak niby, ale jak biore do ręki taki np Note 10 i przykładam obok Xs max to iPhone powinien już sie zmienić, bo wygląda jakby rok do tyłu. To się rzuca w oczy niestety. W tym roku już powinni dac nowy design. Druga sprawa to działanie systemu i wydajność. Kiedys roczny iPhone nawet wygrywał speed testy i w trzymaniu ram, testy z nowymi Samsungami, teraz różnica się zatarla bardzo i Samsung jest w tym lepszy, kilka miesiecy po premierze Xs taki S10 już był lepszy w tych testach.
@Emu co sie zachwyciło tak w Note, ostatnio miałeś Android jakis, czy tylko ios ?

iOS od pierwszego iPhone. Wszystkie te lata wszystkie iPhone jakie były. Ale miarka się przebrała. Jestem klientem który był w stanie kupić xs max po czym wymienić go na xs, lub kupić białego i wymienić na czarnego. Co jakiś czas brałem na próbę jakiegoś androida ale wcześniej nie było tak dobrze z nimi jak jest teraz, nigdy nie wytrzymałem dłużej niż 3 dni a teraz po ponad tygodniu nie chce zmieniać :) teraz czekam na pixel 4, zobaczę co pokaże, jak będzie tak dobrze jak w pixel 3 to wymienię Nota. Pixela 3 używałem przez kilka dni, ale miałem go tylko na testy ale to był pierwszy sygnał o tym jak rozwija się android.

Bo niektórzy szukają usprawiedliwienia na to, że przesiedli się z iOS na Android :D

Tak Ci się tylko wydaje. 

Samsung czego by nie zrobił i jak piękny telefon to i tak nigdy nie będzie miał tego co najważniejsze. iOS i najlepszego ekosystemu. Prostota i stabilność. 

Przecież samsung co rok wygląda w zasadzie tak samo :)

zobacz Galaxy s8, s9, s10 czy serie note a potem porównaj to z x, xs i xs Pro.

Przecież Ram i iOS to kompletnie nie ma znaczenia, ludzie opanujcie się, bo androidem zajeżdża. 

ram i iOS nie ma znaczenia? To po co mu 4GB a nie 1GB? Ma takie same znaczenie jak w androidzie. Pixel tez ma 4gb i chodzi obłędnie dobrze i szybko.

• Sebosz i krzysztofsds lubią to

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#311 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 września 2019 - 16:25

Wróćmy do wrażeń na temat iPhone XI Pro bo śmietnik się robi  :lol:

iPhone 12 mini 

#312 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 15 września 2019 - 16:41

No ja mam termin dostawy 20 września, więc ciekawe czy tak będzie. :D

Zakladam, ze trafia do magazynu w wiekszych miastach juz w czwartek wieczorem - zeby od polnocy nastepnego dnia wydawac ludziom z oslawionej kolejki. Pytanie jak duza bedzie w tym roku...

#313 konio124

konio124
  • 669 postów

Napisano 15 września 2019 - 16:53

Kolegom przesiadającym się na androida polecam założyć osobny wątek i tam wymieniajcie się spostrzeżeniami.

• effe lubi to

iPhone 16 Pro Max 1TB Space Black ♦ iPad Pro 11 M1 Cellular 1TB Space Grey ♦ Apple Watch Ultra 2 Black ♦ iPod Nano 6G/7G 16GB ♦ AirPods Pro 2 ♦ Apple TV 4K A15 128GB

#314 Emej

Emej
  • 1 161 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 września 2019 - 16:57

Apple nie zezwala na premiery o północy. Dawniej się takie w Polsce odbywały, bo mieliśmy premierę opóźnioną w stosunku do reszty świata. W tym roku tak nie jest.

Jeżeli ktoś ma dostawę na 23 września to wtedy dopiero dojdzie, sprawdzone przy poprzednich premierach - nie ma co liczyć na dostawę w piątek, chyba że zmieni się adres dostawy na jakieś duże wojewódzkie miasto.

@EMU i tak jestem nieco zdziwiony, że takie przemyślenia nadeszły cię przy iPhone 11 Pro a nie przy iPhonie Xs. On to dopiero był odgrzewanym kotletem w stosunku do iPhone X. Ja rozważam wymianę swojego X, zwłaszcza jeśli FaceID ma dużo lepiej działać (dziwne, że Apple praktycznie w ogóle o tym nie wspomniało na scenie). iPhony Pro po iPhonach X i Xs to trochę takie iPhone 7 po iPhonach 6 i 6s. W moim odczuciu jest OK, a osoby czekajace na większe zmiany muszą poczekać jeszcze rok.

Użytkownik Emej edytował ten post 15 września 2019 - 16:57

• Hohe lubi to

MBP Retina 15 2014 | iP X Space Gray | Apple Watch S4 | Airpods Pro

#315 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 września 2019 - 17:00

Każdy iPhone od 3G to odgrzewany kotlet bardziej lub mniej. Widać, że co po niektórzy dopiero teraz się obudzili. Niestety pragnę was zasmucić, konkurencja odgrzewane kotlety również robi  :(

• konio124 lubi to

iPhone 12 mini 

#316 Sebosz

Sebosz
  • 4 178 postów

Napisano 15 września 2019 - 17:02

Ja mam wrażenie, że strasznie im spieszno było i o wielu nowościach nie opowiedzieli. Trochę dziwne, że tak mało czasu poświęcili np. czipowi U1 (o ile w ogóle to zrobili), temu dźwiękowi niby przestrzennemu (jak to ma w ogóle działać), czy Face ID. Zdziwiłem się za to, że postawili jakiegoś kolesia na kacu żeby gadał o nowym procesorze xD

#317 sheepysheep

sheepysheep
  • 1 289 postów

Napisano 15 września 2019 - 17:06

Odnosze wrazenie, ze lubia taka otoczke tajemnicy i pozniejszego odkrywania ‚smaczkow’. W koncu potem media o tym trabia... No i nie wspomnieli tez o tym calym zwrotnym ladowaniu - choc podobno hardware jest zaimplementowane. Moze z kolejna aktualizacja IOS 13 wprowadza.

#318 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 15 września 2019 - 17:27

Apple nie zezwala na premiery o północy. Dawniej się takie w Polsce odbywały, bo mieliśmy premierę opóźnioną w stosunku do reszty świata. W tym roku tak nie jest.

Jeżeli ktoś ma dostawę na 23 września to wtedy dopiero dojdzie, sprawdzone przy poprzednich premierach - nie ma co liczyć na dostawę w piątek, chyba że zmieni się adres dostawy na jakieś duże wojewódzkie miasto.

@EMU i tak jestem nieco zdziwiony, że takie przemyślenia nadeszły cię przy iPhone 11 Pro a nie przy iPhonie Xs. On to dopiero był odgrzewanym kotletem w stosunku do iPhone X. Ja rozważam wymianę swojego X, zwłaszcza jeśli FaceID ma dużo lepiej działać (dziwne, że Apple praktycznie w ogóle o tym nie wspomniało na scenie). iPhony Pro po iPhonach X i Xs to trochę takie iPhone 7 po iPhonach 6 i 6s. W moim odczuciu jest OK, a osoby czekajace na większe zmiany muszą poczekać jeszcze rok.

Teraz poprostu to zrobiłem. Siedziało to już jakiś czas:)

MacBook Air M2 - iPad Pro M2 - iPhone 15 Pro MAX - Garmin Epix2 PRO - AirPods 2 PRO 

#319 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 września 2019 - 17:29

Teraz poprostu to zrobiłem. Siedziało to już jakiś czas:)

Brawo i do zobaczenia nie długo w ekosystemie Apple  :lol:

iPhone 12 mini 

#320 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 15 września 2019 - 17:29

Każdy iPhone od 3G to odgrzewany kotlet bardziej lub mniej. Widać, że co po niektórzy dopiero teraz się obudzili. Niestety pragnę was zasmucić, konkurencja odgrzewane kotlety również robi :(

Twój tok rozumowania jest jakiś dziwny. Rozumie że różnica między iPhone 3g a iPhone pro jest żadna? My mówimy o 3 ostatnich seriach a Ty na siłę wstawiasz do tego 3. Zobacz z jakie przeskoki były wcześniej a zobacz jaki przeskok jest w ostatnich 3 seriach. Porównaj 3 do 4 porównaj 4 do 5 itd. a później porownaj x do pro.

Użytkownik EMU edytował ten post 15 września 2019 - 17:32

#321 effe

effe
  • 6 545 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 września 2019 - 17:31

Czytaj ze zrozumieniem emu 

Pisałem o delikatnych upgadach z generacji na generacje. 

Wracając do konkurencji, sorry, ale Apple od iPhone 2G było zacofane pod względem funkcji od konkurencji. Nie wiem czemu dzisiaj się obudziłeś z tym nołtem dziesięć. 

Użytkownik effe edytował ten post 15 września 2019 - 17:33

iPhone 12 mini 

#322 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 15 września 2019 - 17:32

Czytaj ze zrozumieniem emu

No chyba nie ja mam problem ze zrozumieniem. Choć w sumie masz rację ciężko Cię zrozumieć.
  • effe lubi to

#323 Mikołaj Maciejko

Mikołaj Maciejko

• 4 898 postów
Napisano 15 września 2019 - 17:34

Koledzy, zróbcie sobie parę minut przerwy, bo mi się popcorn skończył.

• effe i krzysztofsds lubią to

#324 dawsze

dawsze
  • 195 postów

Napisano 15 września 2019 - 18:01

Wszystko ma swoje wady i zalety. Note i 11 Pro to topowe telefony, każdy kto je kupi będzie zapewne zadowolony i kropka. Przestańcie na siłę ogłaszać jaki to Android słaby albo z drugiej strony opowiadać historie o Waszej heroicznej ucieczce z ekosystemu Apple i głoszenia dobrej nowiny z krainy Samsunga gdzie płynie rzeka innowacji. Korzystajcie z tego co jest dla Was wygodne i przestańcie komuś narzucać swoją opinie jako prawdę konieczną. :) 

• effe i Sebosz lubią to

#325 MasterM

MasterM
  • 1 658 postów

Napisano 15 września 2019 - 18:01

Samsung faktycznie w ostatnich latach poszedł mocno do przodu ze swoimi telefonami, z zagospodarowaniem ekranu, zresztą konkurencja podobnie. Apple pewnie też by tak chciało - aby iPhone był w 100% ekranem. Czy ktoś z Androidowej konkurencji stosuje taki system jak Face ID, stopień zaawansowania? Raczej wszyscy skupiają się na czytniku pod ekranem. Rozumiem, że póki co notch musiał zostać i jego zmniejszenie nie jest jeszcze możliwe. Należy się zastanowić dlaczego Apple wciąż ma tylu zwolenników, skoro podobno tak bardzo zostaje w tyle, że praktycznie 3 rok z rzędu pokazuje bardzo podobny design.

I trochę nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że smartfony stały się nudne. Wymiana iPhone’a praktycznie zawsze najbardziej opłacalna była co 2 lata, nigdy z roku na rok jakichś dużych przeskoków nie było. W ciągu ostatnich 3-4 lat ten cykl po prostu się wydłużył i teraz chyba najbardziej opłaca się zmieniać iPhone’a co 3 lata. Ale innowacje wciąż są te same. Lepsze ekrany, aparaty, procesory.

Użytkownik MasterM edytował ten post 15 września 2019 - 18:02

• effe lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych